torstai 5. elokuuta 2021

Sopiva vuokralainen sopivalle talolle

Omakotitaloa vuokrattaessa on hyvä miettiä kenelle talo soveltuu. On eri asia vuokrata taloa perheelle, jossa on lapsia, kuin yksinäiselle henkilölle, jolla on esimerkiksi monta koiraa tai muita kotieläimiä. Vai onko kenties kysymyksessä kaveriporukka, joka hakee bilepaikkaa? Vuokranantajalla on oikeus päättää kenelle hän talon vuokraa. Aina ei tietysti voi ennalta tietää, osuuko kuvitelma hyvästä vuokraajasta kohdilleen. Lähtökohtaisesti luottamus on hyvä asia ja siihen sopimuskin perustuu. Luotetaan siihen, että kumpikin osapuoli kantaa oman vastuunsa. 

Vuokranantaja luovuttaa vuokraa vastaa omistamansa talon vuokraajalle, joka sitoutuu pitämään siitä huolta. Tavallisesta kulumisesta ei vuokralainen ole vastuussa, mutta vuokralainen on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle vahingon, jos hän on tahallaan, laiminlyönnillään tai huolimattomuudellaan aiheuttanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuuleta, tuuleta, tuuleta

https://www.selanne-lehti.fi/uutinen/622351 Tukkitallousneuvos Paavo J. Laajalahti  kolumnissaan: Maan tasalle Kannattaa lukea edellä mainit...